dfgh

The Victorian home required an expansion to fit it’s occupying young family. The family required a second casual living area and study spaces, without detrimental effects to the existing heritage features and style of the home.

Abiding with the heritage overlay controls in the neighborhood was achievable through conversion and extension of the existing roof into a new multipurpose living area. This space is complimented by skylights, leading to floor to ceiling glazed doors to a private deck. Storage cupboards doubling as couches maximise usable floor area for flexible use of the space.

Downstairs, the kitchen and living room saw a complete redevelopment. The granite kitchen bench tops were extended to include an informal study area allowing the family to spending time together whilst undertaking individual activities. The large pantry provides an abundance of storage space and appliances are hid behind a roller door so the kitchen remains neat and organised.