dfgh

The retrofit of the existing 1950s brick veneer house was designed to reduce energy consumption and cost, increase natural lighting and develop passive ventilation.

Sustainable materials were carefully selected for the design. Rainwater storage connects to the bathrooms, laundry and garden taps allowing the property to increase its efficiency for water use.

Passive cooling provides air-conditioning for near-zero energy consumption whilst cooling is transferred from the large thermal mass of the converted pool to a fan system inside.

An optimal solar design generates more efficient electric lighting, warmth in winter, cooling in summer and ventilation. Solar power of the home provides electricity generated on site, where solar heating and hydronic heating reduce energy costs drastically. The “solar wall” thermal chimney allows the house to be naturally ventilated.