dfgh

Westbourne Grammar School’s Science Centre demonstrates the exciting possibilities of enabling a retrofit of an outdated building to significantly improve the Environmentally Sustainable Design performance.

This 1981 laboratory building has been updated into a technological, sustainable Science Centre. The original concrete structure was stripped back to expose thermal mass for improved heating and cooling performance. For frugal energy usage, recycled rainwater, natural daylight, low energy lights and ceiling-mounted hydronic heating panels have been incorporated into the design of the Science Centre.

The interior of the building was remodeled to improve natural daylight and provide a minimalist and strategic design producing a sophisticated, controllable passive cooling and natural cross ventilation system.